© Achtergrond
Madelief
Gemaakt door Madelief uit de coolcats
Bekijk de tekening

Bezoek gemeentehuis Middenbouw 4/5

Afgelopen donderdag zijn wij in het kader van ons thema 'inrichten van je eigen omgeving' op bezoek geweest in het Gemeentehuis. We kregen daar in de Raadzaal een presentatie over de inrichting van de wijk in Dronten-West. Hoe wordt een wijk opgebouwd en wat voor speeltuinen zijn er en waarom? Het was reuze interessant. 

De gemeente Dronten heeft een nieuw project genaamd 'Samen Actief' en dat project sloot perfect aan bij ons thema. Kinderen mochten als eindopdracht van ons thema een eigen speelomgeving ontwerpen. 
Dat deden ze diezelfde middag op school. Het was best moeilijk om een plattegrond met legenda te maken, maar de kinderen vonden het erg leuk om te doen en waren enthousiast dat ze mee mochten denken! Vrijdagmiddag mochten alle ouders en andere geinteresseerden komen kijken bij de expositie en tevens afsluiting van ons thema. 

We hebben veel geleerd over de opbouw van een wijk en het ontwerpen/inrichten van onze eigen omgeving. Als u inlogt vindt u in het fotoalbum nog meer foto's van deze leuke, leerzame dagen!

Hieronder vindt u wat meer informatie over het project 'Samen Actief' van de Gemeente Dronten.

Samen Actief (gemeente Dronten):

Inwoners zijn trots op en betrokken bij hun wijk of buurt en krijgen ruimte voor eigen initiatief in de fijne en veilige omgeving waar ze wonen en leven, dat is de ambitie van Samen actief in wijk en buurt.

Samen actief richt zich op collectieve initiatieven die te maken hebben met de leefbaarheid en sfeer in de wijk of buurt. 

‘Heeft u een bijzonder of leuk idee voor uw wijk of buurt? En heeft uw idee te maken met de leefbaarheid en sfeer in uw wijk? Mail dan naarsamenactief@dronten.nl of volg ons op facebook/samenactiefdronten.