Daan
Gemaakt door Daan uit de Koele kikkers

Mad Science - Mengselmix

Een tijdje geleden hebben de Cool Cats een workshop van Mad Science gewonnen. Vandaag was het eindelijk zo ver... een les over mengselmix

Thuis, in de keuken kunnen we van alles mengen, denk aan limonadesiroop en water of alle ingrediënten voor een cakebeslag. Op school komt het van pas als we bijvoorbeeld groene verf willen gebruiken, terwijl we alleen de kleuren geel en blauw hebben. Meng ze en geel en blauw wordt groen!

Koele Kikkers komen proeven in de moestuin.

Vorige week woensdag keken de koele kikkers flink op toen ze na het voorjaar weer terug waren in de moestuin . De ieniemienie zaadjes, pitjes en bolletjes die we toen in de grond hebben gestopt bleken te zijn uitgegroeid tot echte planten! En dat was nog niet het mooiste. Van veel planten bleken we ook te kunnen snoepen! De rabarber was misschien nog niet voor alle kleuters zoet genoeg, de aardbeien waren dat zeker wel! En er waren ook best veel rode bessen aan de struiken te vinden. Erwtjes bleek je ook rauw te kunnen eten, lekker knapperig.

Project zwerfafval groepen 4-5

Deze week stond in alle groepen 4/5 zwerfafval centraal. Maandag kregen alle groepen instructie over zwerfafval. Woensdag hebben de 5e jaars in de wijk zwerfafval opgeruimd. Donderdag en vrijdag zijn de groepen om de beurt naar de bibliotheek geweest om te leren hoe plastic gerecycled wordt. De kinderen hebben zelf afval gescheiden, en ook ´oud´ plastic kunnen recyclen naar plastic dat gebruikt kan worden voor de 3D printer. Alle kinderen mochten zelf iets ontwerpen voor de 3D printer en hun gemaakte werk mee naar huis nemen. Het was een hele leuke en leerzame week!

Oversteekles

De toffe tijgers hebben donderdag in het kader van het jeelo project verkeer oversteekles gehad. We zijn naar de speeltuin gewandeld. Hebben extra vaak overgestoken en weten her nu allemaal : links- rechts- links Daarna konden we heerlijk in de speeltuin spelen!

Babykikkers van Koele Kikkers vrijgelaten!

Al heel lang staat de bak met kikkerdril, die later kikkervisjes werden, bij ons op de kast. We hebben ze vaak bekeken en we mochten helpen voeren. Na de vrije dagen rond Hemelvaart zat er ineens een ieniemienie kikkertje met alles erop en eraan bovenop de stenen! En toen we goed keken zagen we er nóg eentje! Even later kwam ook kikkertje 3 aangekropen. Ze lieten met zijn drieën merken dat ze toch wel erg graag een slootje op zouden willen zoeken om zelf vliegjes te vangen en rond te springen.

Rekencircuit middenbouw 4/5

Maandag 22 mei hebben alle groepen 4/5 een rekencircuit gedaan. De kinderen hebben enthousiast gespeeld, gerekend en gewerkt! Onderdeel 1: Rekentuin op de Ipad Onderdeel 2: Sommen maken met fidget spinner Onderdeel 3: Halli Galli Onderdeel 4: Werkblad Onderdeel 5: Automatiseren oefenen Onderdeel 6: Meten met liniaal. Op deze manier komen allerlei rekenvaardigheden op een speelse manier aan bod. De kinderen vonden het super leuk!

Vossenjacht - Veilig in het verkeer

Maandagmiddag 15 mei hielden wij een vossenjacht. Dit was de opening van ons nieuwe, schoolbrede Jeelo thema 'veilig in het verkeer'. Er waren ouders, meesters en juffen die verkleed als een persoon uit het verkeer door de wijk reden of liepen. De kinderen gingen in groepjes op zoek naar de vossen. Als ze een vos gevonden hadden moesten ze een vraag beantwoorden. Was de vraag goed beantwoord, dan kregen zij een puzzelstukje. Terug op het plein konden de kinderen de puzzel in elkaar zetten en kwam daar een mooie plaat uit! We hadden er prachtig weer bij. Het was een zeer geslaagde opening!

Visles bovenbouw

Afgelopen dinsdag hebben de eerste kinderen in de bovenbouw kennis gemaakt met verantwoord vissen.

Vanuit sportvisserij Nederland hebben we een hele ochtend visles gehad. We hebben veel geleerd en veel gevangen!